De veterinaire zorgen

   
     
 
     

  

 

        

Een volledig van de andere lokalen geïsoleerde ruimte werd ingericht om de dierenarts toe te laten in alle rust de nodige zorgen te verstrekken aan de dieren die bij ons onderdak hebben.

 

Deze zorgen zijn verschillend voor de honden of de katten.

 

  • De honden worden zorgvuldig onderzocht : het hart, de ogen, de oren, de nagels.  Indien het om een gevonden hond gaat waarvan we geen gezondheidsboekje hebben, zal de leeftijd door de veearts benaderend vastgesteld worden.  De hond zal de nodige inentingen ontvangen en een chip ter identificatie ontvangen.  Hij zal eveneens ontwormd worden,  behandeld worden tegen schurft (eventueel aan de oren), anti vlo en anti teek.  Indien de hond vlug geadopteerd wordt kan zijn baasje met hem terug komen voor de 2e inenting.

 

  • De katten worden eveneens zorgvuldig onderzocht : hart, ogen, oren, leeftijd, ringworm.  De katers worden onmiddellijk gecastreerd en krijgen en chip.  De kattinnen worden naar de dierenarts gebracht, in zijn eigen kabinet gesteriliseerd en ze verblijven er tot de dag nadien (om hun toestand op te volgen).  

 

  • Voor hun vertrek naar het asiel krijgen ze de nodige inentingen : tyfus, coryzae. 

 

  •  Wat de jonge poesjes betreft,  deze worden eveneens onderzocht en voor de eerste maal ingeënt, ze krijgen ook een chip (indien hun leeftijd het toelaat).  Zo nodig kunnen ze op de leeftijd van 3 maanden terugkomen naar het asiel om de tweede inentingen te ontvangen. De kittens worden gesteriliseerd of gecastreerd voor adoptie .

     

In elk geval blijft onze dierenarts, ingeval van problemen, steeds tot uw dienst voor eventueel onderzoek of raadgevingen.